Adriaan Bruinink(1979) begon op jeugdige leeftijd met muziek. Vanaf dat hij 16 was verdiepte hij zich in het dirigeren van (blaas)orkesten. Met diverse orkesten behaalde hij grote (inter)nationale prijzen.

Adriaan studeerde HaFaBra-directie (hoofdvak) en Trompet (bijvak) aan de Hogeschool voor Muziek ‘Kreato’ in Thorn (Limburg). Hij had als hoofdvakdocenten de bekende dirigent Henk van Loo sr. en componist, dirigent Harrie Janssen.

Adriaan richtte samen met zijn vader Gelre Brass op. In 2015 bestaat het koperensemble 10 jaar. Naast het dirigeren van Gelre Brass is Adriaan organist bij de Nederlandse Hervormde Kerk in Harderwijk. Tevens is hij dirigent bij Showband Jubal uit Dedemsvaart en Interkerkelijk Mannenkoor Euterpe uit Voorthuizen. Verder verleent hij als (gast)trompettist zijn medewerking bij diverse gerenommeerde koren en orkesten.
Adriaan is getrouwd, vader van 4 kinderen en is in zijn dagelijks leven, naast de muziek, werkzaam als salarisadministrateur bij het Dolfinarium in Harderwijk.